Sněhový koláč s malinami
Potřebné ingredience
Těsto I: 150 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 100 g Hery, 1 žloutek.***Těsto II: 1 vejce, 1 žloutek, 60 g krupicového cukru, 60 g polohrubé mouky, 2 zarovnané PL solamylu, 100 g malin (borůvek).***Zdobení: 2 bílky, 100 g krupicového cukru.
Postup přípravy
Postup podle obrázků.
Vypracujeme těsto, v ledničce necháme 30 minut odpočinout, rozválíme a vložíme do dortové formy průměr 26 cm, vymazané a vysypané. S těstem se pracuje moc dobře.
Vejce a žloutek vyšleháme s cukrem do husté pěny, zlehka vmícháme prosátou mouku se solamylem a nakonec ovoce. Natřeme na těsto ve formě a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut.
Udělala jsem přiliš vysoké okraje a proto se mi na 2 místech těstíčko odporoučelo. Příště už budu vědět.....
Vyšleháme bílky s cukrem, natřeme na upečený koláč, lžící naděláme vlny a dopečeme na 160°C ještě asi 15 minut.
Vychladlý koláč můžeme ještě doplnit dalším ovocem.
A jak jsem už napsala. Kdo si chce koláček opravdu moc vychutnat, ten ho nesní ještě vlažný, ale nechá ho nějakou tu hodinku odležet.
Tentokrát jsem dala do těsta 15 dkg rozmražených ostružin. 10 dkg se mi zdálo málo.
s borůvkami, jak to má být podle originálu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé